Brand Oil Cup

 

1. Voor het Bekertoernooi van K.I.K. om de Brand Oil-Bokaal geldt het Knock-out systeem. Brand Oil B.V. Zutphen stelt voor dit toernooi als prijs de wisselbokaal beschikbaar.

2. De wedstrijden worden gespeeld op elke 2e dinsdag van de maanden maart, april, mei en juni.

3. Elke speler begint aan de wedstrijden met zijn “ranking” van 1 maart, d.w.z. het gemiddelde dat op 1 maart voor “Het Boek”genoteerd staat. Deze “ranking”is van toepassing op het gehele tornooi.

4. De tegenstanders worden aan elkaar gekoppeld bij loting.

5. Elke deelnemer gooit 5 ballen op de ene baan en 5 ballen op de andere baan. De beide resultaten worden bij elkaar geteld.

6. Winnaar is die speler die het meest zijn “ranking” overtreft of het dichts bij zijn “ranking” eindigt.

Voorbeeld:

a) Speler A heeft een “ranking” van 63.5. Speler B heeft een “ranking”van 70.0
Speler A gooit in 10 ballen 66 hout. Speler B gooit 10 ballen 72 hout.
Speler A is winnaar en gaat door naar de kwartfinales.
b) Speler A heeft “ranking” van 74 en gooit 72 hout.
Speler B heeft “ranking” van 72 en gooit 71 hout.
Speler B is winnaar en gaat door naar de kwartfinales.

7. Het poedelsysteem is van toepassing zoals dat geldt bij het gooien voor “het Boek”.

8. De speler die als eerste de wisselbokaal 3 maal achtereen wint of 5 maal in totaal komt definitief in het bezit van deze bokaal.

9. Finales:

Achtste finale maart
Kwart finale april
Halve finale mei
Finale juni

10. De wedstrijdcommissaris houdt toezicht (of laat toezicht houden) op een eerlijk en correct verloop van de wedstrijden. Bij eventuele geschillen is zijn beslissing bindend.

Reglement uitgedacht door C. Weerkamp


Brand Oil Cup 2018

De finale zou gespeeld worden door Jan Nieuwburg & Fre Welmers, aan deze strijd hadden de heren geen zin. Jan Nieuwburg zei uiteindelijk: “reik de cup maar uit aan de oudste in leeftijd”. Dus werd de cup uitgereikt door Piet Brandsma en Erik Wijnbergen aan de 83 jarige Fre Welmers.

Brand Oil Cup 2018


Brand Oil Cup 2017

Directeur Piet Brandsma reikt de cup uit aan de gelukkige winnaar. Na voorrondes, kwart- en halve finale stonden uiteindelijk Yde Potma en Hans Borgman in de finale. Na een spannende strijd wist Hans Borgman te winnen. Hans namens alle Kikkers gefeliciteerd.

Brand Oil Cup 2017


Brand Oil Cup 2016

In 2005 heeft directeur Piet Brandsma van Brand Oil, rechts op de foto, de Bokaal beschikbaar gesteld. Hoe mooi kan het zijn om zijn eigen Bokaal een keer te winnen en wel in 2016. In een mooie strijd tussen Gerrit Odink en Piet Brandsma heeft Piet het in zijn voordel weten te beslissen en werd de Bokaal overhandigd met de felicitaties van Gerrit. Piet van harte gefeliciteerd namens alle leden.

Brand Oil Cup 2016


Brand Oil Cup 2015

Directeur Piet Brandsma reikt de cup uit aan de gelukkige winnaar. Na voorrondes, kwart- en halve finale stonden uiteindelijk Jo van ‘t Hul en Gradus Hummelink in de finale. Na een spannende strijd wist Jo van ’t Hul te winnen.

Brand Oil Cup 2015


Brand Oil Cup 2014

Het is Alfons Roolvink opnieuw gelukt om de cup te winnen.

Namens alle leden gefeliciteerd.

Brand Oil Cup 2014


Brand Oil Cup 2013

Pas een paar maanden lid van onze kegelclub en het is Alfons Roolvink al gelukt om de Brand Oil Cup te bemachtigen. De Bokaal werd uitgereikt door Piet Brandsma, directeur van Brand Oil.

Alfons, namens de leden van harte gefeliciteerd en nog veel kegelplezier.

Brand Oil Cup 2013


Brand Oil Cup 2012

Het is Bob ten Donkelaar niet gelukt om voor de derde keer op rij de Bokaal te bemachtigen. De gelukkige winnaar is Gerrit Groote-Haer.

Door afwezigheid van de heer Brandsma werd de Bokaal uitgereikt door onze voorzitter de heer Potma.

Brand Oil Cup 2012


Brand Oil Cup 2011

Het is Bob ten Donkelaar voor tweede maal gelukt om de Brand Oil Bokaal te winnen. Op naar 2012, als hij dan weer de gelukkige winnaar is blijft de beker in zijn bezit. Drie maal achter elkaar is de beker behouden. Het is wel frappant want van de zes maal dat hij is uitgereikt belande hij vijf maal op Het Weerdslag.

Brand Oil Cup 2011


Brand Oil Cup 2010

De strijd is gestreden voor de Brand Oil Cup.
De bokaal is gewonnen door Bob ten Donkelaar.

De heer Brandsma feliciteert de gelukkige winnaar.

Brand oil cup 2010


Brand Oil Cup 2009

Cor Weerkamp heeft met succes voor de derde keer de Brand Oil Bokaal binnengehaald. Ook dit jaar was het weer een enerverende strijd, door het gooien van een poedel was het voor Fre gedaan en ging Cor met de winst strijken.

Halve finale Finale
K. Abbink C. Weerkamp C. Weerkamp F. Welmers
-16 +3
B. te Loo F. Welmers +3 -6
-7 +13

Cor van Harte gefeliciteerd.

Brand oil cup 2009


Brand Oil Cup 2008

De strijd is gestreden voor de Brand Oil Cup.
De bokaal is voor de tweede maal gewonnen door Cor Weerkamp.

De heer Brandsma feliciteert de gelukkige winnaar.

Brand oil cup 2008


Brand Oil Cup 2007

Toon Hendriks is de winnaar geworden van de Brand Oil Cup 2007. De Brand Oil Cup is drie jaar geleden ter beschikking gesteld door De heer Brandsma Sr.

In een afvalsysteem wordt door de leden van KIK om de Brand Oil Cup gestreden. Omdat de heer Brandsma zelf niet aanwezig kon zijn is de Brand Oil Cup deze keer uitgereikt door onze voorzitter de heer Potma.

Brand Oil Cup 2007


Brand Oil Cup 2006

Fre Welmers krijgt de Brand Oil Bokaal overhandigt door onze voorzitter Cor Weerkamp die zijn eerste succes niet kon herhalen.

Brand oil cup 2006


Brand Oil Cup 2005

Eind vorige maand is voor de eerste keer bij de Zutphense Kegelclub K.I.K. in ons tijdelijk onderkomen bij Concordia Brummen de Brand Oil-Bokaal uitgereikt  door de Directeur Piet Brandsma. Deze bokaal was de stimulans om toch maar weer elke week naar Brummen te rijden om te kunnen kegelen in afwachting van de Zutphense Gemeenteraad die binnenkort een beslissing zal nemen om toch een kegelcentrum te bouwen naast de Hanzehal.

Na voorrondes, kwart- en halve finale stonden uiteindelijk Jo van ’t Hul en Cor Weerkamp in de finale. Na een spannende strijd wist laats genoemde nipt de strijd te winnen. Hij mag de wisseltrofee een jaar in zijn bezit houden. (Foto Jan Dekker)

Brand oil cup 2005